Utolsó kommentek

én




vezető tanácsadó
www.virgo.hu

képek

    címkék

    apple (8) diéta (3) iphone (8) iwiw (5) osx (4) telefon (3) web (3) webconf2007 (3) wii (3) címkefelhő

    Információéhség

    2009.01.02. 22:28 bazso


    A számítógép függővé teszi az embert, ez egyértelmű. Tizenéves korban a játékok, majd az internet betörése után a megnyíló kommunikációs lehetőségek szegeztek a nap túl sok órájában a gép elé. 

    Azonban mostanra valami megváltozott. Az információ vonz. Üldöz az érzés, hogy lemaradok valamiről a percről percre változó és fejlődő világban. Twitteren követem azokat, akik vagy munka vagy érdeklődés szinten követendőek. RSS-ben figyelem azokat a blogokat, amelyek hasonlóan bővíthetik, befolyásolják látásmódomat, adhatnak új ötleteket, motivációt. Naponta többször ellátogatok egy-egy hírportálra, hogy naprakész legyek az engem körbevevő világ történéseivel, alakulásával kapcsolatban.

    Ritka, hogy 3-4 óránként vagy a telefonomon vagy a gépemen keresztül ne vegyem fel a fonalat. Talán csak az éjszaka lenne más, de akkor sokszor a munka tart a gép előtt. Ez természetesen nem normális dolog, sőt odáig merészkedek, hogy az információéhség betegség. És én a betege vagyok. Tartós társas kapcsolatban ugye ez okoz is elég problémát :)

    A kérdés az, hogy ez hova vezet, hogyan alakítja majd a társadalmat, hiszen most pár év alatt több információt dolgozunk fel a mindennapi életünkben, mint 100 éve egy ember átlagos élete alatt összesen.

    Sok szolgáltatás és technológia igyekszik lekövetni az igényeket és várhatjuk ezek fejlődését is, de jelenleg - sajnos - az információéhség csak komoly időbefektetéssel csillapítható és sajnos az elkövetkező idők fejlődése sem az időfaktor csökkentését fogja magával hozni. 

     

     

    1 komment

    Címkék: betegség információéhség

    A bejegyzés trackback címe:

    https://bazso.blog.hu/api/trackback/id/tr54854238

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2009.01.03. 13:12:25

    ismeros... az informaciofuggoseg mocsok egy dolog, de mit lehet ellene tenni =D
    süti beállítások módosítása