Utolsó kommentek

én




vezető tanácsadó
www.virgo.hu

képek

    címkék

    apple (8) diéta (3) iphone (8) iwiw (5) osx (4) telefon (3) web (3) webconf2007 (3) wii (3) címkefelhő

    Új harc kezdődik: Silverlight vs. Apollo

    2007.04.17. 01:10 bazso


    Hónapok óta mindenki a Microsoft új operációs rendszerével, a Vistával foglalkozik, azonban a mai napig kisebb hangsúlyt kaptak a Microsoft egyéb fejlesztései, újdonságai. Ezezk közül számomra az egyik legígéretesebb és legmegfogóbb a WPF és a WPF/e volt (Windows Presentation Foundation és annak "kistesója").

    A mai napon a Microsoft már nevet is a WPF/e változatnak, ami a Silverlight lett (állítólag a WPF nem a Silver nevet fogja kapni). Most nem linkelek demókat és technikai leírásokat. Egyszerűen ajánlom mindenki figyelmébe a honlapot. Nem kell tartalmilag átrágni, elég csak ránézni: valami megváltozott Redmondban. Az az érzésem, hogy a Microsoft nagy változásban van, és ez még csak a kezdet.

    Node természetesen az Adobe, akinek - valljuk be - elterjedtsége miatt rövidtávon nem nagy fenyegetés a Silverlight, felismerte hogy lépni kell, mert bár új a srác az iparban, könnyen legyalúlhatja az eddig egyeduralkodó Adobe-t Flash-estül, mindenestül. Azért gyorsan be is jelentették az Apollo-t. Még át nem rágtam magam rajta, kíváncsi vagyok, hogy felveszi-e az elé dobott kesztyűt.

    De természetesen, ahogy már ezt unalomig csépelni szoktuk: ebből az egészből a legjobban mi járunk jól, tartalom szállítók és fogyasztók.

    5 komment

    Címkék: microsoft adobe apollo silverlight

    A bejegyzés trackback címe:

    https://bazso.blog.hu/api/trackback/id/tr8759601

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.04.18. 13:55:31

    (azért én valahol visszasírom a macromediaát...)

    Proxy · http://halozatkereso.blog.hu 2007.04.18. 17:52:07

    Azért azzal az utolsó mondattal vittakoznék kicsit. A csomó, szerteágazó szabvány azért nem minden esetben áldásos..

    Bártházi András · http://barthazi.hu 2007.05.02. 21:03:15

    Az Apollo egyébként nem új dolog, csak sokáig (számomra érthetetlen módon) titkolták. Sőt, volt egy korábbi 1 napig élő kiadása is, ami után hirtelen leszedték (azt hiszem, akkor még más néven futott).

    vtec 2007.06.22. 10:54:29

    Csinálják meg ezeket az animációkat, hogy amikro nem látszik akkor ne is mozogjon - biztos nem csak nálam fordul elő az, hogy teljesen megeszi a böngésző a gépet - jellemzően index.hu ilyen.

    Persze nem egy weboldal, hanem 10-20 megnyitása esetén. De nem ritka nálam, hogy 50 van nyitva. Szóval ne a böngészőm legyen már a legerőforrásigényesebb alkalmazás. Tehát. Csak az mozogjon ami látszik! Pont. Nehogymár kitalálják a HW-es animációgyorsítókártyát a jövőben....
    süti beállítások módosítása