Utolsó kommentek

én




vezető tanácsadó
www.virgo.hu

képek

    címkék

    apple (8) diéta (3) iphone (8) iwiw (5) osx (4) telefon (3) web (3) webconf2007 (3) wii (3) címkefelhő

    2008

    2008.12.23. 18:27 bazso


    Lassan itt az év vége, érdemes egy kicsit visszatekinteni, hogy mit is történt idén. Természetesen a blog szempontjából az egyik legfontosabb változás, hogy újra itt vagyok, bár belakni nehéz, de szépen lassan talán újraépíthetem, mind külalakban, mind látogatásban (nem volt sok, de jó lenne, ha az a pár ember visszatérne).

    Munka

    Az egész évemet a munka határozta meg, ami mondjuk nem újdonság azok számára, akik már régóta ismernek. Nehezen indult az év, sok tervet tűztünk ki magunk elé, amit nagyjából sikerült is teljesíteni. Szépen sikerült a céget növelni legalább annyira tudásban, új ismeretek elsajátításában mint létszámban. 

    Az idei év egyik nagy lépése volt számunkra egy új technológia bevezetése a már bejáratott Java és .Net tudás mellé. Ez nem más mint a Ruby, amelyhez sok-sok reményt fűztünk és fűzünk továbbra is. Bár én magam nem folytam bele részletekbe menően, de azt gondolom sikerült a mézes-mázas körítést lehántolva pontosan látni, hogy milyen projektek esetében jöhet szóba a ruby és pontosan mit is várhatunk tőle.

    Másik nagy lépés volt - bár nem tűnik annak -, hogy többé-kevésbé befejeztük a cég arculatváltását. Akinek már volt része ilyenben az tudja, hogy nem egyszerű feladat, ráadásul esetünkben nem csak arculati elemek újraalkotásáról volt szó, hanem arról is, hogy végre magunk számára is tisztába tegyük, mit is csinálunk, mivel akarunk foglalkozni hosszútávon, ki a célcsoportunk, hogyan tudjuk mindezt sikeresen kommunikálni.

    Ennek egyik mérföldköve a vért és izzadságot nem kímélő megalkotása új honlapunknak. Van akinek tetszik, van akinek nem, de az szerintem nem tagadható, hogy kicsit bevállalós lett. Természetesen sok munka van még vele, de nagyon örültünk, hogy sikerült elindulni egyáltalán.

    Munka szempontból az év talán legnagyobb feladata és eredménye kétségtelenül az iWiW API kialakítása volt. Komoly fejtörést okozott a megfelelő technológia kiválasztása, az OpenSocial iWiW-es implementációjának, folyamatainak kitalálása, a technológiai - főleg performancia - kérdések kivizsgálása, megfelelő utak választása. Szerencsére megrendelői oldalról remek volt az együttműködés, sok közös gondolkodás és agymenés, amelynek reményeim szerint meglesz következő évben a gyümölcse!

    Magánélet

    Ezen a fronton nem sok változás volt. Albérletünk változatlan, macskáink nőnek, növényt még mindig nem tarthatunk miattuk. Édesanyámmal sokat igyekeztem idén foglalkozni, volt a pomázi szülői házban beázás, tetőfelújítás, festés, radiátorrepedés, stb. Nem mondom, hogy őt nem terhelte meg ez az év, de legalább a legtöbbször volt mivel lefoglalnia magát, nem ücsörgött úgy, hogy azt sem tudja mit kezdjen magával. Sajnos sem a házra, sem a telkemre nem nagyon jelentkezik vevő, úgyhogy költözés-projekt egyelőre nincs a láthatáron.

    Kütyüfront

    Akárhogy is nézem, idén meglehetősen visszafogtam magam. Legnagyobb váltás, hogy a 2 éves macbook pro 17"-os, egyébként imádott gépemet lecseréltem egy új alu 13"-os macbookra. Bár féltem a váltástól, azon belül is leginkább a képernyőméret drasztikus csökkenésétől, azt kell hogy mondjam, életem legjobb számítógépe minden szempontból, egyszerűen lenyűgöz. A régi eladó, ha valakit érdekel jelentkezzen, addig is Benjamin kezei között izzik iPhone fejlesztéseken... :)

     

    Szólj hozzá!

    Címkék: iwiw virgo visszatekintés 2008

    A bejegyzés trackback címe:

    https://bazso.blog.hu/api/trackback/id/tr91838768

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása