Utolsó kommentek

én
vezető tanácsadó
www.virgo.hu

képek

  címkék

  apple (8) diéta (3) iphone (8) iwiw (5) osx (4) telefon (3) web (3) webconf2007 (3) wii (3) címkefelhő

  Február 15: Clear for iPhone

  2012.02.13. 23:13 bazso


   Miközben a többség a Valentin napra van rápörögve én már a következő napot várom, február 15-én jelenik meg a Clear for iPhone nevű alkalmazás. A híre igencsak megelőzte, annyira, hogy ma még egy fake verzió is kikerült belőle az AppStore-ba, amit aztán az Apple hamar el is távolított.

  Hogy miért várom? A videó mindent elárul!

  Szólj hozzá!

  Címkék: todo iphone clear

  Több mint lájk az iWiW-en!

  2010.10.21. 15:33 bazso


   Kezdjük a mai hírcsárda hírrel: 

  http://hircsarda.hu/5-techtud/13036-uj-gombok-a-facebookon/

  És most jöjjön az iWiW újdonsága a kattintás után:

  Szólj hozzá!

  Címkék: iwiw share lájk

  Lakásvásárlás hitelre

  2010.04.28. 20:01 bazso


  Életem egy komoly pontjához értem el, megvettem első - és egy darabig várhatóan egyetlen/utolsó - lakásom. A folyamat nem volt egyszerű, a hitelügyintézés is bekavart, úgyhogy elég sokat okosodtam a témában. Azonban mivel saját magam a közeljövőben nem profitálok ebből a tudásból, ezért úgy döntöttem megosztom a tisztelt nagyérdeművel a tapasztalataimat, valamint ha van rá igény, akkor az ügymenet során keletkezett dokumentumok mintaváltozatait is. Remélem ezzel sokaknak nyújthatok segítséget, akik nem látják át a folyamatait egy hitellel megbonyolított lakásvásárlási eljárásnak.

  Szólj hozzá!

  Címkék: adásvétel bank hitel lakásvásárlás

  Szülők

  2009.12.23. 22:29 bazso


  Mindenkit más és más szülővel áldott meg a sors, azonban a legtöbb ember talán soha fel nem fogja, hogy a szülei milyen szeretettel vannak irányába, talán csak akkor amikor maga is szülővé válik.

  Én sem voltam tudatában soha annak, hogy mi az ami otthon vár. Apám szigorú ember volt, de ez cseppet sem jelentett zsarnokságot: tény hogy tartottam tőle, de tiszteltem és nagyon szerettem. Talán csak egyszer kaptam tőle egy fülest, de akkor is rögtön láttam szemében az aggódást, hogy ezzel nem ment-e túl messzire.

  Miután kirepültem otthonról változott a viszonyunk. Elfogadóbb és megértőbb lett, miközben ugyanazokat az értékeket sugározta felém, amelyeket annak előtte. Hogy megbecsültem-e? Hazudnék ha azt mondanám, hogy igen. Hányszor kérte, hogy legalább egyszer csörögjek rá minden nap, hogy tudja jól vagyok, megvagyok, olyan módon élem az életem ahogy szeretné. Ahogy múltak az évek, úgy ritkultak a hívásaim. Nem fogtam fel, hogy miért nekem kell hívni, ha beszélni akar velem, akkor miért nem emeli fel a telefont? Nem értettem meg.

  Aztán elment. Örökre. Anyuval pakolásztunk és belenéztünk a naplóiba. Évek óta vezette őket, többnyire felírta minden nap hogy milyen idő van, mennyit költött, stb. Mindig megmosolyogtuk, amikor jött a statisztikai adatokkal ("tavaly ilyenkor esett le az első hó", "két éve ilyenkor még csak harmad ennyi gázszámlát fizettünk", stb.)

  Az elmúlt pár év naplóit olvasgatva szörnyű teherként nehezedett rám a felismerés, hogy mit is kaptam tőle, hogyan is szeretett, és mi volt az az apróság, amit én nem tudtam megadni neki.

  A legtöbb napnál ugyanis a megszokott adatok mellett csupán ennyi állt: "Zsolt ma nem hívott". Egy-egy olyan napon amikor hívtam szinte sugározza az örömet az írása, van hogy szinte szóról szóra leírta, amit hallott tőlem. 

  Könnyezve roskadtam le a székbe, ölemben a naplók a súlyos, most már jóvátehetetlen vétkemet feledhetetlenül felidézve számomra, hogy a legapróbb dolgot nem tettem meg azok felé akik a legjobban szerettek. Nem a telefonhívás, nem is az, hogy kimutassam én is azt, hogy mennyire szeretem őket, hanem azt, hogy egyáltalán érezzem az ő szeretetük nagyságát.

  Anyu esetében most már nem hibázhatok.

  12 komment

  UPDATED: Corsair P256

  2009.11.24. 20:07 bazso


  No, a cucc megérkezett, már benn is a gépbe, régi vinyó tartalma áttöltve. Első benyomás, hogy nagyon durva. Durvábbnál is durvább. Mintha kicserélték volna a gépem :) 

  Gyorsan mértem is egyet, a gép terhelés közben volt most, de már nem bírtam kivárni:

   

  8 komment

  Címkék: macbook ssd

  Corsair P256 előestéje

  2009.11.23. 23:43 bazso


  A birtokomban lévő Macbook Unibody remek kis gép, azonban egy dolog mindig nagyon zavart benne, ami nem más mint a gyárilag belerámolt FUJITSU MHZ2250BH FFS G1 HDD. Valami rettenet lassú, szerintem kategóriájában is alul marad sok más gyár 5400rpm-es modellje mellett.

  Hosszas rágódás után az SSD mellett döntöttem, szerver környezetben egyre több helyen vetjük be, a tapasztalatok meg nagyon pozitívak. A kiválasztás viszonylag ad-hoc módon történt, a raktárkészletek és régi jó beszállítónk ajánlása miatt végül a Corsair P256 mellett döntöttem.

  Ha az ígért 220/200 MB/s sebességnek csak távolról ér a közelébe, már akkor is nyert ügyem van! Holnap minden kiderült... De hogy legyen összehasonlítási alap, íme a jelenlegi drive sebessége:

  3 komment

  Címkék: macbook ssd

  Pannon + iPhone OS 3.0 = tethering + mms

  2009.06.18. 15:12 bazso


   Tegnap érkezett a 3.0-ás iPhone OS, amit boldog-boldogtalan azóta is töltöget a telefonjára. Idehaza T-Mobile versenyzőknek rögtön működnek az új funkciók, azonban Pannon és Vodafone versenyzőknek extrább beállításokra van szükségük, hogy ne legyen gond.

  Mivel én Pannonnál vagyok, ezért első körben az ottani beállításokat tudom megosztani veletek:

  Ahhoz, hogy működjön a dolog, tegyük meg a következőket:

  1. Legyen fenn a gépünkön a legfrissebb iTunes 8.2-es verzió (elvileg ott van, hiszen így tudtuk frissíteni a telefont)

  2[win]. 
  Indítsunk egy command ablakot (WIN+R -> cmd), lépjünk be az iTunes könyvtárába (cd "c:\Program Files\iTunes"), majd írjuk be a következő parancsot:

  iTunes.exe /setPrefInt carrier-testing 1

  2[osx].

  Egy terminal ablakban írjuk be a következőt:

   

  defaults write com.apple.iTunes carrier-testing -bool TRUE

  3. Töltsük le az ippc fájlt

  4. Indítsuk el az iTunes-t, válasszuk ki a telefonunk majd nyomjunk a "check for update" gombra win alatt a SHIFT+ALT, osx alatt az ALT gomb lenyomva tartása mellett.

  5. válasszuk ki a letöltött .ipcc fájlt

  6. sikeres kigyómenetelés után indítsuk újra a telefont

  7. Miután újraindult a telefon, menjünk a Settings - General -Network - Cellular Data Network menübe és ott az mms adatait töltsük ki, ha nem lenne teljesen:

  MMSC: http://mmsc.pgsm.hu

  MMS Proxy: 84.225.255.1:8080

  8. Ha időmilliomosok vagyunk, indítsuk újra a telefont, biztos ami tuti

   

  Ezután van tethering menü, működik az mms küldés, stb. Egyetlen probléma, hogy mms küldés/fogadás után pár percig nem működik a data/tethering a telefonon, amint rájöttem hogy lehet ezt megoldani azonnal tájékoztatom a tisztelt nagyérdeműt.

  20 komment

  Címkék: pannon iphone 3.0

  Építés alatt!

  2009.05.13. 20:07 bazso


  Annak aki véletlenül idetéved, annak bocs, online átépítés folyik most egy darabig a blogon, ezért randa lesz meg minden....

  Szólj hozzá!

  bazso 4 president

  2009.03.26. 18:03 bazso


   Bár több hete készült viccből a noba.hu játéka miatt, de időközben aktuálissá vált, ezért mások nyomására most közkinccsé teszem:

   


  Kampányvideó (vicc) from bazso on Vimeo.

  4 komment

  Címkék: magyarország móka kacagás miniszterelnök jelölt

  breaking: nem eszem!

  2009.03.09. 12:48 bazso


   Új szakaszához ért a fogyókúrám. Sajnos az eddig használt verzió már egy ideje nem eredményez súlycsökkenést, úgyhogy most drasztikus módszerhez nyúltam: nem eszem!

  Egyedül tejbe tolt étrendkiegészítő fehérjeport tolok, hogy ha lehet, ne fehérjeállományom építsem le az önsanyargató kúra alatt. Hogy meddig bírom az jó kérdés, eddig lassan 18 órája nem ettem semmit. Még bírom.

   

  4 komment

  Címkék: diéta

  süti beállítások módosítása